week 25 1

Weekjournaal Noorderplantsoen, week 25 door Janny Giezen

week 25 1week 25 2

 

Deze week was er weer een paar Nijlganzen met 5 kuikens in de Speelvijver. Vandaag zag ik dat er nog 4 waren. Ik denk dat dit de tweede leg was. De vorige keer is er geen enkel kuiken groot geworden.
Omdat het heerlijk geregend heeft, zie je ook weer paddenstoelen. Dit zijn Inktzwammen.
Op verschillende plekken in het Plantsoen staan Distels en deze zijn geweldig voor insecten en vlinders. Aan Noorderbuitensingel zag ik Wilde Peen. Ik vind dit een prachtige plant. Vorig jaar zag ik dit ook al, maar ze hadden zich lekker uitgebreid. Ben ik blij mee.
Niet iedereen is er bekend mee dat we meerdere schildpadden hebben in het Plantsoen. Ze liggen vaak op de loopplanken met mooi weer. In elke vijver kun je meerdere tegen komen. Je ziet ze soms ook zwemmen.

 week 25 4week 25 3


Geplaatst

in