week 17 1

Weekjournaal Noorderplantsoen, week 17 door Janny Giezen

De vogels zijn druk en ze laten zich goed horen. Er worden paartjes gevormd.
Ik zag een Pimpelmees bij een nestkast, druk bezig.
Er zijn nu 3 paren Nijlganzen met kuikens. De eerste begon met 10 kuikens en heeft er nu 5, de tweede met 4 kuikens en heeft er nu 3. Wat mij opviel was dat dit paar niet zo goed oppaste. De kuikens zwemmen ver uit elkaar en toen er concurrent Nijlganzen in de buurt waren vlogen beide ouders weg. De kuikens waren toen alleen. Toen heb ik maar even opgepast.
Vanmiddag fietste ik langs de Grachtstraat en weer Nijlganzen met kuikens. Ik telde er 9, maar onder moeders vleugels kon er ook nog wel eentje zitten.
Heb je vragen dan kan je me mailen: jannygiezen@gmail.com
Ik heb ook foto’s staan op mijn Facebookpagina: Janny’s Noorderplantsoen beleving

week 17 1week 17 2

 

 

 

 

 

 

week 17 4week 17 3

 
 
 
 
 
 
 

Geplaatst

in