telefoon

Telefooncirkel

telefoon Van een bewoonster uit ons werkgebied (o.a. Noorderplantsoenbuurt) ontving ik enige tijd geleden de vraag of er een belkring bestond waarbij mensen elkaar ’s morgens bellen om te horen of je al bent opgestaan en of het goed gaat. Zelf heeft ze een stok achter de deur nodig omdat ze moeite heeft met opstaan. In Groningen bestaan geen belkringen of telefooncirkels zoals ze meestal worden genoemd.  

Een telefooncirkel is een groep mensen, van verschillende leeftijden, die elkaar dagelijks tussen 09.00 uur en 09.30 uur even spreken via de telefoon. Even horen hoe het gaat: “Is alles goed? Wat ga je vandaag doen?” Het zijn korte gesprekjes, om even contact te hebben. De belangrijkste doelen zijn de sociale controle en de veiligheid. De deelnemer ervaart op deze manier dat hij/zij niet vergeten wordt. Ook wordt er zo bewaakt of u goed bent opgestaan. Het is toch een prettige gedachte om te weten dat u ‘erbij hoort’? Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt. En neemt u niet op? Dan komt er iemand kijken wat er aan de hand is. Een telefooncirkel is gratis. U betaalt natuurlijk wel de telefoonkosten van het dagelijks telefoontje.

Graag kom ik in contact met mensen die mee willen doen met een telefooncirkel en ook met mensen die een telefooncirkel willen begeleiden. Neem contact op via 06-15602691 of Willy.Pama@Wij.Groningen.nl. U kunt ook binnenlopen in onze Entree in de Oosterstraat 48-2.

Namens WIJ, Willy Pama


Geplaatst

in