voedselweggeefkast 01

Nieuw initiatief: voedselweggeefkast!

Dag allemaal,

Sommigen van jullie kennen mij of zien mij door de wijk lopen of fietsen. Maar voor diegene die ik nog niet ontmoet heb: mijn naam is Afsaneh Moghadam en ik werk sinds mei 2020 als opbouwwerker in de Oranje- en Noorderplantsoenbuurt en als WMO- consulent voor het team Schildersbuurt/Centrum.

Er waren signalen in de Oranjebuurt. Sommige bewoners vallen, in verband met corona en andere redenen, tussen wal en schip. Omdat hun inkomsten net boven de grens zijn komen zij niet in aanmerking voor de voorzieningen. Tevens zijn zij te trots om de armoede zichtbaar te laten zijn. Daarom is het idee van de voedselweggeefkast ontstaan.

Nu heeft een van de bewoners een kerstkaart ontworpen. Kringloopwinkel Extra aan de Graaf Adolfstraat gaat een voedselweggeefkast aanschaffen. De eerste lade van de kast wordt eenmalig bevoorraad door een anoniem sponsor, zodat de bewoners aan het idee van de weggeefkast kunnen wennen. Daarnaast wil ook WIJ Groningen eenmalig een lade vullen. De bewoners kunnen het voedsel, wat zij hebben overgehouden, in de kast leggen. En de bewoners die voedsel nodig hebben kunnen zonder dat zij het gevoel krijgen bespied te kunnen worden, er voedsel uit pakken. Zij hoeven ook niet bang te zijn dat ze hun ID moeten laten zien.

 

voedselweggeefkast 01

voedselweggeefkast 02

 

 

 


Geplaatst

in