myronhammingpaulderookAnniePostma

Myron Hamming is de nieuwe stadsdichter

myronhammingpaulderookAnniePostmaDe 26-jarige Myron Hamming is de 10e stadsdichter van Groningen. Dat is vrijdagavond 29 januari bekend gemaakt via een livestream. Hamming, die solliciteerde met een indrukwekkende ode aan Groningen, is de opvolger van Renée Luth. “Ik voel me ‘on top of the world’”, zegt hij in een reactie. 

Paul de Rook, wethouder cultuur van de gemeente Groningen, maakte vrijdag 29 januari via een livestream van NOORDWOORD bekend dat Myron Hamming zich de komende twee jaar stadsdichter van Groningen mag noemen. De Rook is blij met de winnaar: “Myron heeft al laten zien dat hij beschikt over een breed netwerk en tomeloze energie. Hij kan met verschillende genres uit de voeten en hij heeft de capaciteiten waarmee hij de inwoners van onze gemeente kan aanspreken.”

Myron Hamming is al vele jaren actief in Groningen als dichter en spoken word artiest. Hij geeft workshops poëzie en spoken word in het onderwijs, maar ook in jeugdinstellingen en in de verslavingszorg. Hij is jurylid voor de Kunstbende en bestuurslid van het Grand Theatre. Hij werkt samen met onder andere het NNO, diverse gemeenten, de Schrijversvakschool en Biblionet en is gast-columnist op NPO Radio 1. Op dit moment werkt hij ook aan zijn eerste poëziebundel. Onlangs kwam hij in de publiciteit met zijn “Ode aan Groningen”, een video om Groningen en de Groningers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. Het was onderdeel van zijn sollicitatie naar het stadsdichterschap.

Zie ook: https://youtu.be/cN-1WIYw4rg

Bron: Groninger Internet Courant
Foto: Annie Postma


Geplaatst

in