Dag van de buurt vierkant

Happy Plantsoen op Dag van de Buurt 19 mei

Op 19 mei is het de ‘De dag van de Buurt’. Tijdens deze landelijke dag laten verschillende initiatieven zien hoe er aan een leefbare en veilige buurten gewerkt wordt. Zo ook in het Noorderplantsoen. Onder de naam “Happy Plantsoen, Together Doen” brengen Agents of Change en Buenaparte, gesteund door de gemeente Groningen, op een creatieve manier diverse belanghebbenden met elkaar in contact, om inzichten op te halen en vooral te leren openstaan voor elkaars perspectieven.

Met bewoners, ondernemers, studenten en andere betrokkenen wordt bewustwording gecreëerd rondom het thema ‘overlast’. Het Noorderplantsoen wordt met het mooie weer in grote getale gebruikt als prettige plek om te zitten, sporten of recreëren. Echter gaat dit helaas te vaak gepaard met geluids- en afval- en andere overlast.

Tussen 10.00 en 13.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd bij restaurant Zondag in het Noorderplantsoen om samen in kaart te brengen waar de vraagstukken liggen, mee te praten over creatieve oplossingen, om de reeds bedachte ideeën te toetsen en om zelf aan de slag te gaan met het opruimen van zwerfvuil onder de noemer “Happy Plantsoen ligt voor het grijpen”.

Door een nieuwe vorm van communicatie, een bak positiviteit en creativiteit denkt de organisatie een nieuwe beweging in gang te zetten, zodat iedereen kan blijven genieten van het fantastische Noorderplantsoen. Deze sociale verandering kan in de toekomst ook toegepast worden in andere publieke (groene) “hotspots” zoals het Stadspark en Stadsstrand.

Alle buurtbewoners zijn uitgenodigd. Geef dit initiatief een goed kans en ontmoet andere gebruikers van ons Plantsoen !

Dag van de buurt vierkant


Geplaatst

in