drukte plantsoen3

Handhaving ronduit gezellig in Noorderplantsoen

drukte plantsoen3

Het is veel te druk op de speelweide in het Noorderplantsoen. Tegen de regels in zetten zonaanbidders het op een drinken. Afstand houden blijkt lastig.

Reden voor handhavers en politie, zo meldt de gemeente, om te gaan handhaven. Dit handhaven gaat uiterst gemoedelijk. Een aantal studenten blaast de aftocht. Grote groepen blijven lekker zitten. ,,We hebben onze drankjes weg moeten gooien”, zegt een meisje dat in kleermakerszit met een zwerm vriendinnen op een kleed zit. ,,Maar toen mochten we blijven.” Half onder de zoom van haar jurkje is een blikje Heineken zichtbaar. ,,Eh… ja, dat is echt de enige”, bezweert ze.

In de tussentijd wandelen handhavers en agenten door de mensenmenigte. ,,Wij mogen blijven want wij zijn maar met z’n tweeën”, zegt een jongen die met een kameraad op een handdoek zit. Verderop puilt de prullebak uit. honderden jongeren hebben zich hier verzameld. De supermarkten moeten recordomzetten draaien aan bier en zakken chips.

Een jongeman die een tikje over zijn theewater lijkt, analyseert de hele situatie in het plantsoen in relatie tot de coronamaatregelen in het algemeen en de toestand in de horeca in het bijzonder. ,,Luister, ik ben een horecaman in hart en nieren”, klinkt het vanonder het vlassnorretje. ,,Sterker, ik wérk in de horeca. En ál deze toestanden hadden voorkomen kunnen worden als de terrassen open hadden gemogen. Dan zou iedereen gereguleerd in de zon kunnen zitten. Schrijf dat maar op.”

Intussen slenteren de handhavers voort. Links en rechts spreken ze mensen aan die te weinig afstand houden of al te opzichtig aan het bier zitten. Nog even, dan gaat de zon onder, trekt de kou omhoog en lost ook dit probleem zichzelf wel weer op.

Tekst: Groninger Gezinsbode / Bram Hulzebos

Reactie:
Leuk die laatste zin van Bram Hulzebos, maar het slaat de plank volledig mis. Wat lost zich vanzelf op? Jongeren die in overtreding zijn en rotzooiachterlatend naar huis gaan. Loop eens aan het einde van de dag door het plantsoen. Je schaamt je de ogen uit de kop. Dat gedrag is net zo achteloos en arrogant als drinkend in grote groepen bij elkaar zitten. Misschien dat Bram daar eens wat kritischer over kan zijn in zijn krant!

Léon Dirrix / redacteur


Geplaatst

in