Gronings jeugdtheatergezelschap streamt voorstelling in Gaza

HetHoutenHuis IKehik foto Anne HarbersDeze kerst kijken meer dan 100 theaterstudenten en medewerkers van Theater Day Productions in Jabalya (Gaza) naar een voorstelling van beeldend muziektheatergezelschap Het Houten Huis. In samenwerking met het NNT streamen ze vanuit de Machinefabriek in Groningen een al eerder opgenomen versie van de voorstelling IK… eh ik naar de huiskamers van de Gazanen.

Digitaal Hotel

Deze keer is het programma uitgebreider dan in 2018, omdat het gezelschap gebruik maakt van het bijzondere platform van het NNT/Guy & Roni; het NITE Hotel. Een online hotel waar je in kamers kunt kijken, kunt chatten in de bar en kunt plaatsnemen in de theaterzaal.

De studenten en medewerkers in Gaza worden voorafgaand aan de voorstelling live vanuit de Machinefabriek welkom geheten in de lobby van het hotel. Na de voorstelling verplaatsen de gasten zich digitaal naar een kamer waar ze met regisseur Elien van den Hoek en muzikant/acteur Martin Franke in gesprek gaan.

Van Griethuysen: “Bijzonder, want nog steeds geldt dat theatermakers uit Gaza niet kunnen en mogen reizen om politieke redenen en nu ook vanwege Corona nauwelijks de deur uit kunnen. Een geïsoleerde situatie waarbij uitwisseling en inspiratie over het internet cruciaal zijn.”

Van Groningen naar Gaza en terug

De stream is onderdeel van de vierjarige samenwerking van Groningen naar Gaza en terug, tussen Theater Day Productions, stichting Groningen-Jabalya, Het Houten Huis, NNT/Guy & Roni, De Steeg, De Noorderlingen, Grand Theatre en Jonge Harten Theaterfestival.

hethoutenhuis.org

Bron: het Houten huis
Foto: Anne Harbers


Geplaatst

in