groningen

Groningers ontzettend trots op eigen stad

groningenGroningers love Groningen. En dat is de afgelopen tijd alleen maar meer geworden, aldus een nieuw landelijk onderzoek. Sterker: alleen Maastrichtenaren overtreffen de Groningers wat betreft trotsheid op hun eigen stadje.

Verrassend? Niet echt. In 2019 deed Hendrik Beerda Brand Consultancy ook al een Steden & Streken Merkenonderzoek. Zo’n 77.500 Nederlanders van 18 jaar en ouder werd gevraagd naar de merkkracht van hun gemeente. Naamsbekendheid, binding en waardering. Dat soort dingen. Het resultaat: in 050 waren ze apetrots op hun Stad. Groningen eindigde zelfs op de derde plek in de ranglijst.

En inmiddels is die trotsheid zeker niet afgenomen. Stad is inmiddels namelijk naar plek twee doorgestoomd en moet alleen nog Maastricht voor zich dulden. Jep, alleen de inwoners van de Limburgse hoofdstad zijn trotser op en hebben meer waardering voor hun eigen stad dan de Groningers.

Naast de ranglijst presenteert Hendrik Beerda Brand Consultancy ook een aantal redenen waarom we zo blij zijn met onze stad. Een van de belangrijkste is het hoge niveau van opleidingen hier, plus de kwaliteit van de gezondheidszorg. Daarnaast waarderen de Groningers de vriendelijke sfeer hier in Stad, zelfs nu alles anders is door de crisis. Puntjes van verbetering zijn de recreatieve voorzieningen en het communiceren van fiets- en wandelmogelijkheden op het omringende platteland.

Bron: Sikkom


Geplaatst

in