data.640xC1280x85300

Gevraagd: oud beeldmateriaal

data.640xC1280x85300Al geruime tijd werk ik aan een nieuwe bomenwandelroute door het plantsoen en die is bijna gereed. Alleen worden het deze keer heel andersoortige en zelfs twee routes die meer dan alleen bomen in beeld zullen brengen. De vormgeving heeft plaats met qr codes die beeld en geluid zullen bieden over parkgeschiedenis, bomen, onderwater in de grachten e.d.). Hiervoor zoek ik echter nog beeldmateriaal van een laatste fotomotief (茅茅n of liever enkele foto’s of evt. zelfs tot 60 seconden film).

Concreet
Graag ontvang ik enkele redelijke ‘oude foto’s’ van de verkeersdrukte in het Noorderplantsoen van voor de afsluiting (dus van v贸贸r 1994). Bij voorkeur een horizontaal beeld (of van voldoende resolutie zodat ik hem horizontaal kan uitsnijden). Bijvoorbeeld een file, auto- opstopping of misschien zelfs een ketting- of boombotsing (zoals die, dat weet ik als oud buurtbewoner, er regelmatig plaats hadden). Liefst herkenbaar op de Leliesingel, Kruissingel, Boteringesingel. Maar van de Westersingel, Moesstraat of Kerklaan kan evt. ook nog.

Dergelijke beelden bestaan voldoende in Beeldbank Groningen maar hier zetten auteursrechten mij de voet dwars. Ondanks dat de feitelijke fotografen (die ik elk gesproken heb) akkoord zijn met het gebruik van hun foto’s voor dit specifieke doel is dit beeldgebruik mij door de bureaucratie van de Beeldbank zelf toch verboden.

Graag zo spoedig mogelijk naar: gerda.huizing@groningen.nl
De verwachting (cq hoop, na nog veel meer eerdere belemmeringen) is dat de route in de loop van dit jaar eindelijk voltooid en uitgezet kan worden.

Alvast dank Harry Holsteijn.

 

Geplaatst

in