Ommelander Markt

Sinds anderhalf jaar wordt de Ommelander Markt gehouden op plein Beren in de Korrewegwijk. Hiermee is deze markt met haar (h)eerlijke streekproducten na een jarenlang verblijf op het Harmonieplein in de binnenstad teruggekeerd naar het gebied waar zij in 2011 gestart is.

De Ommelander Markt wordt tweemaal per maand op de tweede en vierde zaterdag van 10 tot 16 uur gehouden. Op de markt worden producten uit onze regio verkocht door de producenten zelf, zowel vers voedsel, zoals groente, melk, kaas, vlees, vis, brood, honing en kruiden, als ambachtelijke producten zoals taart, soep, zeep, wol, nijverheids- en gezondheidsproducten.

Steeds meer consumenten willen graag weten waar hun voedsel vandaan komt en kiezen voor verantwoorde kwaliteit. Op de Ommelander Markt komen die vraag en het aanbod bij elkaar. De markt verbindt Stad en Ommeland en verkort de keten ‘van boer naar bord’.

De nieuwe start was spannend, maar over het algemeen verlopen de markten goed. ‘Toch merken we dat nog niet iedereen op de hoogte is van onze kleinschalige, gezellige markt met fantastische producten. Wanneer men eenmaal geweest is krijgen we enthousiaste reacties. We willen er dus graag meer ruchtbaarheid aan geven’; aldus Cornelia Bosschaart, secretaris van de stichting Ommelander Markt. ‘De circa 20 standhouders van de Ommelander Markt nodigen u dan ook van harte uit!’


Geplaatst

in