De gierzwaluwen van de Oranjewijk

 Van 17 t/m 25 mei barst de Nationale Vogelweek in heel Nederland weer los. De Nederlandse natuur is dan op z’n mooist. Ook in de Oranjewijk kunt u met een enthousiaste gids op pad om vogels te ontdekken.

Iedereen herkent een ekster, huismus of koolmees. Maar hebt u wel eens een staartmees of groenling van dichtbij gezien? Dat is een ervaring om nooit te vergeten. Daarom organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek de Nationale Vogelweek van 17 t/m 25 mei. In elke provincie zijn er vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere leuke vogelactiviteiten, onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen. U zult vogels ontdekken die u nooit eerder heeft gezien of nog nooit van zo dichtbij. Iedereen kan meedoen en vrijwel alle activiteiten op www.vogelweek.nl zijn gratis.

In de Oranjewijk organiseert de Stadsvogelwerkgroep op 20 mei een wandelexcursie. Tijdens deze tocht ontdekt u de vogels rond het Noorderplantsoen en de nestplaatsen van de gierzwaluwen. De excursie is van 19:00 – 21:00 uur. We hopen dat u er bij bent. Opgeven voor deze excursie kan gratis via www.vogelweek.nl. U krijgt dan een bevestigingsmail met plaats en tijdstip van vertrek. Wees er snel bij, want vol is vol!


Geplaatst

in