Altijd op de hoogte van vergunningen in eigen buurt dankzij nieuwe app

Burgers kunnen straks bij het kappen van een boom of een optopping van huizen bij de overburen niet meer zeggen: “Ik wist het niet, waarom heeft de gemeente mij niets verteld.” Iedereen kan straks op de hoogte zijn van afgegeven vergunningen in de eigen buurt dankzij een nieuwe app die de gemeente eind februari lanceert. Deze app heet Omgevingsalert Groningen, die je kunt installeren op je tablet of smartphone. Je stelt zelf een straal om je eigen woning in waarbinnen je meldingen wil ontvangen, bijvoorbeeld je postcodegebied. Je krijgt dan berichten over door de gemeente verleende vergunningen en lopende bouwaanvragen. Bij elke nieuwe bekendmaking word je hierop geattendeerd.

Het is dus niet nodig de app altijd te openen om op de hoogte te blijven. Je kunt je ook abonneren op een e-mailservice om de laatste ontwikkelingen te volgen. Het gaat behalve om omgevingsvergunningen ook om bijvoorbeeld verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en evenementenvergunningen. Straks hoeven burgers die willen weten wat er in hun buurt gebeurt, niet meer zelf Stadsberichten in de Gezinsbode te lezen of de gemeentelijke website te doorzoeken. 

Bron: Gemeente Groningen

Aanvulling d.d. 18 maart: om technische redenen duurt het allemaal wat langer dan verwacht. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de app en het ontsluiten van de informatie. Via o.m. de gemeentelijke website, Facebook en De Gezinsbode zal bekend worden gemaakt, wanneer de Omgevingsalert Groningen live gaat.


Geplaatst

in